Prodej 1/2 rohového činžovního domu, Praha 10 - Vršovice, Moskevská ul.

Popis objektu

Nabízíme k prodeji ideální 1/2 rohového  bytového domu. Majitel druhé ideální poloviny o jejím prodeji neuvažuje.

Dům z roku 1910 je situovaný v žádané lokalitě širšího centra v Praze 10 - Vršovicích, v nově revitalizované zóně Moskevská. V domě je 6 bytových jednotek a nebytový prostor v přízemí se dvěma vstupy z ulice, využívaný jako lékárna. Užitná plocha nebyt. prostor a bytů v budově je celkem cca 614m2 (z toho nebyt. prostory tvoří 200m2) + suterén + velká půda. Nájemci nebytových prostor i bytů jsou dlouhodobě stabilizováni. Lékárna je v rohové části domu již od výstavby domu a v roce 1994 došlo k jejímu rozšíření do celého přízemí (vyjma vstupní chodby do domu a schodiště).

Dva z bytů jsou užívány současnými spolumajiteli domu a jejich další využití bude předmětem jednání s novým majitelem prodávané 1/2 domu. Jeden z těchto bytů je v původním stavu se zachovanými původními dveřmi či kachlovými kamny. Druhý z těchto bytů byl upraven před cca 15 lety. Ostatní byty jsou pronajaty na dobu určitou. Byty byly během let upravovány, aby je bylo možno pronajímat za tržní nájem. Do domu bylo rovněž průběžně investováno.

Z větších oprav provedených v posledních letech uvádíme: V roce 2019 byla provedena GO dvorní fasády, v roce 2022 GO balkónů do ulice a ve stejném roce i nízkotlaké vstřikování polymerního gelu v suterénu domu za účelem zamezení vlhkosti. Půda domu je volná a teoreticky je vhodná k vestavbě. Za domem je malý dvorek se sympatickou zahrádkou. Dům má stabilizovaný roční výnos. Pro ukázku stavu bytů jsou přiloženy fotky dvou bytů v domě. V RK jsou k dispozici: PENB, další fotografie interiérů bytů a původní půdorysy celého objektu. Uvedená cena je za nabízenou id. 1/2 domu.

Mapa